Sprijinirea comunităților locale din Libia

adminJune 12, 20195min

La Centrul Internațional pentru dezvoltare locală și guvernare înțeleaptă s-a încheiat programul de sprijinire a autonomiei locale și stabilității în Libia cu simpozionul intitulat ”Municipalități active, pentru orașe înfloritoare”.
Acest program, care durează de trei ani și jumătate, este finanțat de U.E. și sponsorizat de Ministerul de Externe olandez. Au participat reprezentanți ai autorităților locale și guvernamentale din Libia, precum și ai unor organizații internaționale.

În deschiderea simpozionului, Excelența Sa, domnul ambasador Alan Bugeja, șeful Misiunii U.E. din Libia, a arătat că municipalitățile libiene joacă important în realizarea stabilității în țară, pentru soluționarea crizei politice și securitare, în vederea asigurării necesităților decente de trai pentru toți libienii.

Programul, care a demarat în anul 2015, se axează pe trei mari direcții de acțiune:

  1. Sprijinirea autorităților locale din 23 de municipalități pentru implementarea autonomiei locale, prin organizarea de ateliere de lucru și stagii de pregătire.
    Domnul Ahmed Mutawa, din municipalitatea Nalut, a spus că stagiile de pregătire organizate de Centrul Internațional de dezvoltare locală și guvernare înțeleaptă au fost foarte utile nu numai pentru membrii consiliilor locale, dar și pentru activiștii sociali.
  2. Oferirea unor servicii mai bune cetățenilor, în concordanță cu așteptările acestora, prin inițierea a 17 proiecte în domeniile protecției mediului, a administrării resurselor (la Zintan și Zara), dezvoltării și administrării suprafețelor arabile (la Tarhouna, Sabrata, Zouwara, Nalut și Zahiba), fără a uita de crearea ”birourilor de servicii pentru cetățean” (la Tripoli, Gharian, Zouwara și Ziltan).
    Domnul Yassin Al Turki, directorul tehnic al Centrului, a arătat că imaginea municipalităților s-a îmbunătățit continuu în ochii locuitorilor, prin oferirea unor servicii din ce în ce mai bune.
  3. Asigurarea transparenței și o comunicare mai bună a municipalităților cu societatea civilă locală, prin implementarea a 9 proiecte-model.
    Doamna Faiza Hamdi, președinta Centrului de copii și femei din Ziltan, a declarat că, în prezent, municipalitățile au posibilitatea să folosească mecanisme care le permit să rezolve mai rapid crizele interne, iar Centrul de copii și femei din Ziltan este un exemplu în acest sens.
    Participanții au subliniat importanța autorității locale, pentru edificarea democrației și instaurarea stabilității și păcii în Libia.
    În context, Centrul a anunțat că va continua să sprijine proiectele dezvoltate și finanțate de U.E., prin facilitarea schimbului de experiență între diferitele părți active ale societății civile din Libia și comunitatea internațională. În timpul simpozionului, participanții au procedat la un schimb de puncte de vedere și și-au împărtășit din experiențe, stabilind noi căi de cooperare pentru viitor.
    Domnul Taher Milad, ministrul pentru autonomia locală și stabilitate în Libia, a arătat, în încheierea simpozionului, că ”acest program a împlinit așteptările noastre, ca actori sociali și cetățeni. Sper ca această cooperare cu Centrul Internațional și U.E. să continue, în vederea implementării autonomiei locale, care a devenit o sursă de speranță pentru toți libienii”.
    Ședința de încheiere a fost și o ocazie de a prezenta programele pe care le urmărește Centrul Internațional, cu sprijinul U.E., dar și momentul de a anunța declanșarea programului ”Proiectele-model pentru guvernarea locală în Libia”, pentru consolidarea puterii locale în anul 2019, prin sprijinirea a 8 municipalități libiene.

(Corespondent din Tunis: A. L.)


About us

Strong partnerships get the best results for everyone involved.

Consulting Studies Company has an experienced team of analysts, journalists and a wide network of collaborators that can work together for a shared goal.

Because working together helps create better outcomes for everyone, including our business.


CONTACT US

CALL US ANYTIME



Latest posts

September 2, 2013
September 1, 2013


Newsletter


    Categories